Apollo Medical Center

Apollo Medical Center

Reumatologia

Reumatológiai betegségeknek a mozgásszervek fájdalmával, későbbi mozgáskorlátozottságával és alakváltozásával járó betegségeket nevezzük. Gyakran más szervek, szervrendszerek bántalmai is mozgásszervi tüneteket okozhatnak.
 
A reumatológiai vizsgálat a kórelőzmény, a családi öröklődő betegségek felderítésével indul. A panaszok kikérdezése után a beteg életmódjáról kérdez a reumatológus szakorvos. A fizikális vizsgálat és állapotfelmérés során az ízületek, végtagok mozgásának felmérésére is sor kerül. A reumatológus további vizsgálatok elvégzésére tesz javaslatot -. laborvizsgálat, ultrahang, röntgen, CT-vizsgálat, MR- vizsgálat. A betegség azonosítása után a terápiás lehetőségeket a beteggel közösen beszélik meg, az orvos életmód tanácsokkal látja páciensét.
 
A reumatológiai megbetegedések elsősorban az ízületeket, csontok és porcok, valamint az izomzat betegségeit jelentik. Ez lehet gyulladás, kopás vagy csontritkulás is. Ezek a betegségek összefüggésbe hozhatók a helytelen táplálkozással, a mozgásszegény életmóddal. Kialakulásukban szerepet játszanak a családi tényezők is.
 
Az Apolló Egészségügyi Centrumban előre egyeztetett időpontban, beutaló és várakozási idő nélkül, gyorsan elvégezzük a kívánt vizsgálatokat!
 
További, részletesebb tájékoztatásért, mindenképpen keresse Kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:
 
Tájékoztatás szűrőcsomagjainkról magánszemélyek részére:
+36 30 288 44 97
 
Tájékoztatás szűrőcsomagjainkról cégek/intézmények részére:
+ 36 30 527 1720